fredag den 6. oktober 2017

Ny bog om at brodere - inspireret af ringe og med et meget moderne look Jeg elsker at lave håndarbejde, men det er meget lidt, jeg broderer. Hvorfor - det er et godt spørgsmål. Bogen "Lær at brodere de første sting" af Lizzie Damgaard er lige udkommet, og når man ser mulighederne i den, kan man næsten ikke vente med at komme i gang.

Jeg drømmer om nogle gardiner (købt i Ikea), men hvor jeg broderer de skønneste små kompositioner inspireret af regndråber. I bogen finder man nemlig et gardin med skyggesyning, og en trin-for-trin fremgangsmåde. Men der er også mange andre finurlige og skønne ideer på heksesting, forsting, tungesting mm. til alt fra grydelapper, nålebog (foto) til sofapuder. Og hver gang en udførlig vejledning. Alt sammen inspireret af ringe og med et meget moderne look. De fleste af ideerne er ligefrem nordiske i deres præsentation. 


Vidste du, at der er færre end 10 personer i Danmark, der lever af brodøse (syr mønster, bogstaver mm)? Jeg vil hylde forfatteren Lizzi Damgaard for at sætte fokus på et lidt glemt speciale, og jeg håber at denne bog, vil få broderiets kunst til at blomstre.

Hvis jeg skal sige noget dårligt om bogen, så syntes jeg at forsiden, ved første øjekast, er for kedelig til at flest muligt kan få øje på den og genopdage mulighederne og kunsten i at brodere. Kikker du derimod ind i bogen, så er der virkelig flotte ideer, som man får lyst til at lave.Ingen kommentarer:

Send en kommentar